HomeDrenthe

Publieksacademie Leven Lang Ontwikkelen Drenthe

Drenthe

Datum: 28 november 2023
Tijd: 16.00-19.00 uur
Locatie:

Gemeente Emmen
Bruggebouw
Raadhuisplein 1
7811 AP Emmen
https://gemeente.emmen.nl/

Contact: s.sewuster@drenthecollege.nl

In de Publieksacademie LLO in Drenthe delen we inzichten, ervaringen en ideeën om talenten optimaal te benutten, iedereen inzetbaar te houden en leren en ontwikkelen te stimuleren in de regio.

Thema: iedereen digitaal vaardig

Van online roosters invullen, onderdelen bestellen in een app tot het gebruik van samenwerkingssoftware en online solliciteren. Digitalisering heeft soms ingrijpende veranderingen voor werkgevers én werknemers. Hoe kunnen we bedrijven en hun medewerkers helpen?

In de Publieksacademie Leven Lang Ontwikkelen Drenthe neemt technologie-expert Jarno Duursma ons mee in de laatste technologische ontwikkelingen en digitale trends. Aansluitend kun je kiezen uit een aantal kennissessies met verhalen en voorbeelden uit de dagelijkse praktijk.

Voor wie

Regionale professionals in de wereld van leren en werken zoals werkgevers, overheden, onderwijs, UWV, servicepunten, werknemersorganisaties, zorgverleners, bibliotheken en iedereen die werk wil maken van een Leven Lang Ontwikkelen.

Programma

15:30  uur

Inloop en ontvangst

16.00 uur

Welkom: door wethouder Raymond Wanders (Gemeente Emmen)

16.15 uur

Key-note: door Jarno Duursma: onafhankelijk technologie-expert, publicist, onderzoeker en spreker op het gebied van digitale technologie. Jarno is auteur van boeken over kunstmatige intelligentie, creatieve machines, deepfake technologie en blockchain. Ook schrijft hij opinie-artikelen voor FD, NRC en Volkskrant en maakt hij de ‘listening to the future’ tech-podcast en ‘Trending in Tech’ nieuwsbrief.

17.00 uur

Kennissessies (eerste ronde): Signaleren en herkennen

  • Praktijkvoorbeeld Tangenborgh: van digitale roosters naar 30 digicoaches. Een praktijkverhaal van ouderenzorggroep Tangenborgh door Lisanne, Evelien en Demi.
  • Ervaringsverhaal: Dennis Bos is ervaringsdeskundige, taalambassadeur en Taalheld 2023. Hij vertelt wat de impact is als je niet zo digitaal vaardig bent.
17.30 uur Pizza pauze
18,15 uur

Kennissessies (tweede ronde): Oplossingen en handvatten 

  • Digitale reis: Petra Holstein (docent en digicoach Drenthe College) neemt je mee langs de verschillende stations van een lesplan gericht op digitale vaardigheden.
  • Praktische handvatten:  de schaamte en taboe voorbij. Caroline Habing van Facet en 
    Gerieke Menkveld van Stichting Knip over hoe je mensen die het nodig hebben respectvol kan helpen. 
19.00 uur Einde

Aanmelden

Wil je ook deelnemen aan de Publieksacademie LLO  Drenthe? Meld je dan hieronder aan. Deelname is gratis. Na aanmelding ontvang je een bevestigingsmail. Een week voor de bijeenkomst krijg je nog een mail met de laatste informatie.  

Aanmelden

Partners regionaal

Afbeelding2
Afbeelding7
Afbeelding3
1
Afbeelding5
Afbeelding4

Nieuws & Achtergrond

In de Publieksacademie LLO Drenthe delen we inzichten, ervaringen en ideeën om talenten optimaal te benutten, iedereen inzetbaar te houden en leren en ontwikkelen te stimuleren in de regio.

Publieksacademie LLO is initiatief van:
© 2024 Publieksacademie LLO