HomeSalland

Publieksacademie Leven Lang Ontwikkelen Salland

Drenthe

Datum: 14 november 2023
Tijd: 15.00-18.15 uur
Locatie:

Mimik
Achter de Muren Vispoort 8
7411SL Deventer
www.mimik.nl

Contact:

Cindy Huisken: c.huisken@dimence.nl

In de Publieksacademie LLO Salland delen we inzichten, ervaringen en ideeën om talenten optimaal te benutten, iedereen inzetbaar te houden en leren en ontwikkelen te stimuleren in de regio.

Thema: Mentale zorg? Doe normaal!

Deze bijeenkomst staat in het teken van mentale gezondheid. Wist je dat in ieders leven de kans op mentale klachten 50% is? Als het jou niet treft dan misschien je collega, buurman of vriend. Mentaal gezond worden en blijven is daarmee een opdracht aan ons allemaal, gedurende ons hele leven.

Voor wie

Inwoners in de regio Salland en lokale professionals in de wereld van leren en werken zoals werkgevers, overheden, onderwijs, UWV, servicepunten, werknemersorganisaties, zorgverleners, bibliotheken en iedereen die werk wil maken van een Leven Lang Ontwikkelen.

Programma

14:30  uur

Inloop en ontvangst

15:00 uur

Programma onder leiding van middagvoorziter Maria van Mierlo met bijdragen van:  

  • Key-note: Stefan Groothuis: voormalig topschaatser die nu met zijn eigen bedrijf Bokito Works mensen helpt mentaal en fysiek sterker te worden.

  • Videoboodschap: Karien van Gennip (Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid)

  • Persoonlijk verhaal:  van Fieke Bosscher: ervaringsdeskundige en coördinator Zelfregiecentra en Herstel bij Vriendendiensten

  • Expert en kennis: Philippe Delespaul: hoogleraar Innovatie in de Geestelijke Gezondheidszorg aan de Universiteit van Maastricht. 

  • Inspiratie en verbeelding: Camie Bonger: verhalenverteller, ervaringsdeskundige en transformatietheater. 

  • Presentatie: Martin Kniest van Matz Social over kansen creëren en deuren openen voor mensen met een overbrugbare afstand tot de arbeidsmarkt.

18:15 uur Netwerkborrel

Aanmelden

Wil je ook deelnemen aan de Publieksacademie LLO Salland? Aanmelden kan hieronder. Deelname is gratis. Na aanmelding ontvang je een bevestigingsmail. Een week voor de bijeenkomst krijg je nog een mail met de laatste informatie.  

Aanmelden

Meer informatie

  • HBO-programma, opleidingen en onderwijsmodules voor professionals bij Saxion.
  • Regio Midden IJssel is een Mental Health Hub waarin inwoners, ervaringsdeskundigen, naasten, zorgprofessionals en zorg- en welzijnsorganisaties mensen met mentale problemen waar nodig bijstaan. Dit netwerk is aangesloten bij het landelijk initiatief GEM (Ecosysteem Mentale Gezondheid).

Partners regionaal

logo Saxion
LWL Stedenvierkant
Vriendendiensten
download
Logo-Salland-Zorgverzekeraar
LOGO_GEM_zonder tagline
Logo_HCDO_DEF
Publieksacademie LLO is initiatief van:
© 2024 Publieksacademie LLO