HomeNieuwsWalk & Talk: Fietsenmaker Niels na lange zoekto...

Walk & Talk: Fietsenmaker Niels na lange zoektocht op de juiste plek

Walk & Talk: Fietsenmaker Niels na lange zoektocht op de juiste plek

Met zijn LTS-diploma in zijn zak, ging Niels op zoek naar werk. Hij had verschillende werkgevers, bij sommige werkte hij lang bij andere wat korter, maar echt tevreden was hij niet. Inmiddels heeft hij zich laten omscholen tot fietsenmaker.

Na de LTS ging Niels aan de slag als loodgieter. “Dat hield ik een half jaar vol. Ik werkte in nieuwbouwprojecten en dat was minder leuk dan ik dacht. De druk was hoog en het tempo kon ik niet bijbenen. Na zijn korte carrière als loodgieter, had hij verschillende banen. “Mijn zus werkt bij een uitzendbureau en die kon bij sommige bedrijven wat makkelijker binnenkomen zodat ze een aantal leuke banen voor me vond. Ik heb als chauffeur gewerkt, maar ook als caravanwasser. Dat vond ik super leuk om te doen, maar helaas ging het wat minder met het bedrijf en kon ik daar niet blijven werken.”

Negen jaar lang werkte Niels als productiemedewerker bij Janus Vaten. “Een heel goede werkgever dat gebruikte vaten recyclet. Ik had het naar mijn zin, maar het werk was zwaar. Ik stapelde vaten en rolde ze om. En ik dacht: dit ga ik fysiek niet nog eens twintig jaar volhouden. De druk was enorm omdat de vraag naar vaten toenam.”

Walk & Talk

Niels dacht na over zijn toekomst. “Mijn zus bracht me in contact met een loopbaancoach die mij verschillende testen liet doen. En elke keer kwam er ‘fietsenmaker’ uit.” Voor iemand die naar Santiago de Compostela heeft gefietst en van fietsen houdt, misschien ook wel de beste keuze. “Alleen moest ik wel de techniek van fietsen leren. Het UWV heeft me daarbij geholpen. Ik kon een opleidingstraject volgen dat zij voor mij hebben betaald. Onderdeel van het traject was wel dat ik meedeed aan het programma Walk & Talk dat bibliotheek Theek5 in Oosterhout aanbiedt.” Dat was geen probleem: met plezier ging Niels naar de bijeenkomsten waar hij veel tips en trucs leerde.

Werkzoekenden helpen

De enthousiaste Niels werd begeleid door Addy Haanskorf, informatiemedewerkster van Theek 5. Zij legt uit: “Voor mensen die op zoek zijn naar een baan maar niet zo goed weten hoe ze dat moeten aanpakken, is Walk & Talk geschikt. Werkzoekenden willen zich misschien wel verder ontwikkelen of het roer omgooien. De bijeenkomsten van Walk & Talk helpen daarbij; er worden waardevolle tips gegeven waaraan werkzoekenden veel hebben. Ook kunnen ze hun netwerk vergroten met de mensen die ze tijdens de bijeenkomsten ontmoeten. Om de drempel laag te houden, zijn de bijeenkomsten gratis.”

Kijk op: www.theek5.nl/activiteiten/walktalk-oosterhout

Aan de slag als fietsenmaker

De bijeenkomsten hebben Niels veel gebracht. “Mijn CV werd kritisch bekeken en ik kreeg tips om het aan te passen. Daardoor heb ik een prachtig CV.” De fietsenmakerscursus rondde hij af en sinds vorige maand is hij aan de slag Blue Zone Mobility. Niels is uiteindelijk na een lange zoektocht op de juiste plek terecht gekomen en gaat iedere dag fluitend naar zijn werk. “Ik ben het UWV en Theek 5 dankbaar: dankzij hen doe ik eindelijk werk dat ik leuk vind.”

Publieksacademie LLO is initiatief van:
© 2024 Publieksacademie LLO